портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Лікарі світу» долучаться до реформування системи первинної меддопомоги у Донецькій області

Опубліковано 18 листопада 2020 року, 18:46

Перспективи реалізації нових проєктів на території Донецької області обговорили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та представники міжнародної незалежної гуманітарної організації «Лікарі світу» сьогодні, 18 листопада. 

 «Дуже раді зустрічати вас у Донецькій області. Дозвольте подякувати за ту допомогу, яку ваша організація надає вже довгий період часу. Ми завжди відкриті для нових проєктів та готові допомагати реалізовувати програми на території області», - сказав Вадим Філашкін.

Представники гуманітарної організації розповіли про свою діяльність на території Донецької області та подальші плани. На Донеччині «Лікарі світу» працюють з 2018 року, перші  проєкти були спрямовані на збереження репродуктивного та психічного здоров’я мешканців територій, наближених до лінії розмежування.

«Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, тому «Лікарі світу» зосередили свою увагу на забезпеченні медичних закладів засобами індивідуального захисту, витратними матеріалами, інфрачервоними термометрами тощо. Ця робота проводиться виходячи з потреб, визначених лікарнями та профільним департаментом. Наступним проєктом, у якому наша організація візьме участь, буде реформування системи первинної медичної допомоги та посилення спроможності громад поблизу лінії розмежування», - заявила генеральний координатор в Донецькій області Філії Асоціації «Лікарі світу» в Україні Ірина Масловська.

За її словами, у Бахмутському районі планується проведення тренінгів для медичного персоналу первинної ланки, посилення спроможності громад надавати первинну медичну допомогу мешканцям, у тому числі у населених пунктах, розташованих на лінії розмежування, підвищення мобільності медичних працівників, забезпечення амбулаторій необхідним обладнанням. Проєкт фінансуватиме Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини, розрахований він на три роки.