портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканці Донеччини почнуть отримувати компенсації за зруйноване в результаті збройної агресії РФ житло

Опубліковано 18 листопада 2020 року, 17:43

Перше засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки, квартири яких зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, відбулось у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 18 листопада.  

 У роботі комісії взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, його заступник   Вадим Філашкін, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, а також представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Затвердження урядом порядку щодо компенсації за зруйноване житло є великим кроком для відновлення українського Донбасу. Сьогодні ми затверджуємо перелік актів, за якими люди отримуватимуть компенсації. Після цього документи будуть спрямовані до Мінреінтеграції, яке перейшло від попередніх обговорень можливості надання компенсації до конкретних кроків», - наголосив Павло Кириленко.

Заступник очільника області повідомив про порядок роботи комісії та наголосив, що персональні дані людей, які подали документи на розгляд комісії, не мають бути розголошені.

На першому засіданні комісії було розглянуто 10 звернень громадян, які втратили житло у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Нагадаємо, що за інформацією Мінреінтеграції,  розмір компенсації постраждалим визначатиметься за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України, але не більше 300 тисяч гривень. Бюджетні кошти розподілятимуться серед громадян на підставі інформації про житло постраждалих, яку збиратимуть регіональні органи соціального захисту населення та органи місцевого самоврядування.