портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 500 будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій, відновлено поблизу лінії розмежування на Донеччині

Опубліковано 03 серпня 2020 року, 15:39

Поблизу лінії розмежування у Донецькій області відновлено 491 будинок, пошкоджений внаслідок бойових дій.   Про це  директор департаменту з питань цивільного захисту,  мобілізаційної та оборонної роботи Донецької  облдержадміністрації Ігор Бойко сказав під час брифінгу у Краматорську.

Роботи по відновленню пошкодженого поблизу лінії розмежування житлового фонду заплановані до 1 листопада.

«На сьогодні на ранок було відновлено 491 будинок.  Я сподіваюсь, що з такими темпами ми зробимо завтра-післязавтра таке попереднє досягнення – 500 будинків.   Темпи дозволяють нам припустити, що ми навіть раніше, ніж до 1 листопада, зможемо відновити тисячу будинків»,  - сказав Ігор Бойко. 

Він нагадав,  що минулої п’ятниці були несприятливі погодні умови  на території Великоновоселківського та Мар’їнського районів.  Там через негоду постраждала дуже велика кількість як приватного житла, так і соціальних об'єктів.

«Школи постраждали, лікарні постраждали, одна лікарня – повністю вітром був знятий дах, також приватні підприємства, сільськогосподарські підприємства постраждали у великій кількості. І частина ресурсів, включаючи 30 співробітників ДСНС, саме тих, які беруть участь у відновленні житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії,  вони були долучені до відновлювальних робіт саме цих об’єктів.  Ми з матеріального резерву оперативно передали деякі будівельні матеріали», - сказав директор департаменту з питань цивільного захисту,  мобілізаційної та оборонної роботи.

Відновлювальні роботи відбуваються синхронно і на лінії розмежування, і по відновлюванню житла, що постраждало внаслідок негоди.

«Порівняно з минулим роком трошки краще ситуація з безпековою складовою -  ми змогли підійти на ті вулиці, де минулого року були ще більш-менш активні бойові дії.  Та й матеріальний резерв ми покращили», -  зазначив Ігор Бойко. 

Нагадаємо, що наразі  200 співробітників ДСНС з інших областей України залучаються для проведення ремонтних робіт та відновлення житла, яке постраждало внаслідок бойових дій.