портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ситуація з плановим щепленням на Донеччині є контрольованою

Опубліковано 03 серпня 2020 року, 16:21

Ситуація з плановим щепленням  у Донецькій області є контрольованою.    Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території області розповів заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Ситуація з плановим щепленням контрольована.  За підсумками півріччя за усіма вакцинами, якими потрібно проводити планові щеплення,  показники Донецької області вище середнього по Україні… Минулі роки показник щеплення дорослих, які мали проводити кожні 10 років вакцинацію від дифтерії та правця, завжди кульгав  у Донецькій області, але в цьому році він вирівнявся, і він наразі вище, ніж середній по Україні», - наголосив Олександр Педенко.

Проводиться постійно роз’яснювальна робота, кількість вакцин достатня, обмежень на проведення планових щеплень ніхто не накладав.