портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Медики, які перебувають на лікарняному через COVID-19, отримують допомогу у розмірі 100% від зарплати

Опубліковано 19 жовтня 2020 року, 16:20

Медичні працівники - єдина категорія громадян, які у разі захворювання на COVID-19 мають право на отримання соціальної допомоги у розмірі 100% від середньої заробітної плати. Про це під час щоденного брифінгу з протидії поширенню коронавірусної інфекції та території області повідомила начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області Людмила Давиденко.

"Кабінет міністрів на початку пандемії змінив умови отримання соціальної допомоги за тимчасовою втратою працездатності через коронавірус. Відтепер незалежно від страхового стажу обсяг допомоги складає 50% від середньої заробітної плати. У той же час медичні працівники у разі проходження лікування в медичних закладах або на самоізоляції отримують 100% середньої заробітної плати. Пройти оплачувану самоізоляцію можуть українці, які безпосередньо контактували з хворими на коронавірус. Виплати проводяться виключно за наявності лікарняного листка, який на період карантину можна отримати дистанційно", - повідомила Людмила Давиденко.

За її словами, управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області здійснені виплати за 1521 лікарняним листком на загальну суму 1 мільйон 773 тисячі гривень.

Людмила Давиденко наголосила, що окрім оплачуваної самоізоляції  для медичних працівників, що захворіли на COVID-19, передбачені інші види соціальних виплат. Так, законодавством передбачені особливі типи виплат у разі отримання різних груп інвалідності чи смерті медичного працівника.