портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканці Донеччини зможуть отримати компенсацію за житло, зруйноване в результаті збройної агресії РФ

Опубліковано 08 вересня 2020 року, 15:50

Громадяни України, які втратили житло через російську агресію у Донецькій та Луганській областях, зможуть отримати компенсацію від уряду за зруйновані будинки. Про це йшлося під час селекторної наради за участю представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна та керівників структурних підрозділів Донецької ОДА.

Під час наради були розглянуті питання реалізації механізму компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, можливі проблеми та шляхи їх вирішення. За інформацією Мінреінтеграції, цього року на цю програму спрямовано 20 млн гривень, розглядається можливість виділення ще 15 млн грн.

Розмір компенсації постраждалим визначатиметься за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України, але не більше 300 тисяч гривень. Бюджетні кошти розподілятимуться серед громадян на підставі інформації про житло постраждалих, яку збиратимуть регіональні органи соціального захисту населення та органи місцевого самоврядування.

Вадим Філашкін подякував представникам уряду за підтримку та наголосив на важливості впровадження таких програм.

«Проєкт компенсації вартості житла дуже важливий для багатьох категорій громадян, зокрема тих, хто опинився у важких життєвих обставинах через втрату житла. Для нас важливим є справедлива виплата компенсацій, і ми готові спільно працювати у цьому напрямку. Ми б дуже хотіли, щоб люди, які отримають компенсацію, придбали житло у містах української Донеччини, жили і працювали тут», - зауважив він.

Також Вадим Філашкін зазначив, що у області невдовзі буде сформована комісія з питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житло яких було зруйновано, наразі ведеться підготовча робота.