портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську презентували виставу про життя громадян України в умовах тимчасової окупації

Опубліковано 08 вересня 2020 року, 18:20

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)  презентував у Краматорську виставу "Шлях додому", яка розповідає про життя громадян України в умовах тимчасової окупації.

Автор п'єси "Шлях додому" Ігор Тур привітав глядачів та розповів про твір. "Ця п'єса про любов і ненависть, про любов і зраду. Головна ідея твору у тому, що ми усі різні, але Батьківщина у нас одна",- сказав він.

Ознайомився з виставою і голова облдержадміністрації, керівник  обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

"Шість років триває російсько-українська війна на нашій рідній землі. І не тільки військові та політичні кроки, але й мистецтво, такі вистави, наближають нас до повернення додому, до вільного українського Донецька. Я розумію, наскільки важко перебувати більшості патріотично налаштованих громадян у таких важких умовах, умовах окупації. Я висловлюю слова щирої подяки Головному управлінню Національної поліції Донецької області в особі Миколи Семенишина, колективу Донецького обласного драматичного театру за організацію цієї вистави. Я схиляю голову перед вдовами та матерями загиблих воїнів АТО, які віддали найдорожче, безцінне - своє життя - за те, щоб ми мали можливість спокійно працювати в вільній Україні. Наш святий обов'язок - пам'ятати їх і розуміти, що вони живі доти, доки живе пам'ять про них", - наголосив Павло Кириленко.

Перед початком вистави голова Донецької ОДА вручив квіти матерям загиблих бійців.

Нагадаємо, вистава "Шлях додому" організована та проводиться за підтримки ГУ НП у Донецькій області. Виступи театру вже пройшли у Маріуполі та ряді населених пунктів, наближених до лінії розмежування.