портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Металургійні підприємства Донеччини витратили понад 300 млн грн для впровадження природоохоронних технологій

Опубліковано 28 лютого 2020 року, 12:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Протягом 2019 року металургійні підприємства Донецької області витратили 303 358 тис. гривень на заходи з переробки та повторного використання відходів виробництва. Про це під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації повідомила заступник директора департаменту – начальник управління економіки природокористування, поводження з відходами та оцінки впливу на довкілля департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Яна Дьякова. 

«Реалізовані заходи направлені на переробку доменних, мартенівських, конвертерних шлаків. Разом з тим, наразі у області реалізуються заходи зі зменшення обсягів відходів вугільних та хімічних підприємств», - зазначила вона.

Також Яна Дьякова повідомила, що в рамках виконання програми «Чисте повітря Донеччини 2018-2020 роки та прогноз до 2030 року» 37 найбільших забруднювачів області продовжують роботу з реалізації заходів, спрямованих на зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на загальну суму у майже 1,3 млрд гривень, які підприємства витратять з власних фондів.

Окрім цього, за її словами,  наразі в області в рамках реалізації Програми поводження з побутовими відходами на 2016-2020 роки  продовжується будівництво регіональних полігонів твердих побутових відходів, розвиток мережі сміттєсортувальних та сміттєперевантажувальних станцій, а також схем санітарної очистки територій