портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міністр охорони здоров'я підтримує будівництво на Донеччині обласної багатопрофільної лікарні ІІІ рівня

Опубліковано 19 серпня 2020 року, 18:01

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підтримує будівництво у  Краматорську обласної багатопрофільної лікарні ІІІ рівня. Про це він сказав на  брифінгу у Слов’янську. 

«У нас є амбітний проєкт щодо будівництва багатопрофільної лікарні у Донецькій області.  Ми зараз з головою обласної адміністрації подивилися відповідне місце, де буде розташована ця лікарня. Вони розробили проєкт, зробили всі розрахунки. Я вважаю, що  таку сучасну лікарню необхідно збудувати у Донецькій області», - сказав міністр.   

Нагадаємо, що внаслідок російської збройної агресії проти України медичні заклади ІІІ рівня залишилися на тимчасово окупованій території. Донецька область зробила певні кроки для нарощування втрачених потужностей, але цього недостатньо. Лікарня, яку планують побудувати у Краматорську, має стати своєрідним хабом, що поєднає діагностику, медичну допомогу та науку. Передбачається, що стаціонарна допомога надаватиметься у 19 відділеннях терапевтичного та хірургічного профілю із загальною потужністю 600 ліжок. Консультативне відділення матиме можливість приймати до 600 відвідувачів за зміну.  На базі стаціонарних відділень планується розмістити клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час робочої поїздки у Донецьку область відвідав КНП «Краматорської міської ради «Міська лікарня №3», де ознайомився з ремонтними роботами в приміщенні під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги та з ходом виконання капітального ремонту травматологічного відділення.

Реконструкція відділення екстреної допомоги відбувається у рамках програми «Велике будівництво» за рахунок державного бюджету, а капітальний ремонт травматології частково фінансується за рахунок місцевого та обласного бюджетів.   

У Слов'янську міністру  представили проєкт реконструкції будівлі обласної дитячої лікарні. Проєктом передбачено капітальний ремонт будівлі та встановлення сучасного лабораторного обладнання.   

Максим Степанов також поспілкувався з медичними працівниками та з двома інтернами, які почали працювати у лікарні після завершення навчання у Донецькому національному медичному  університеті.