портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мирноградська шахта «Капітальна» може стати прибутковою вже до кінця року

Опубліковано 05 листопада 2019 року, 17:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Нещодавно на шахті «Капітальна» державного підприємства «Мирноградвугілля» відбувся запуск нового очисного забою у межах проєкту модернізації підприємства. Генеральний директор ДП «Мирноградвугілля» Олександр Зорін заявив, що це лише один з кроків зі збільшення видобутку вугілля на підприємстві та підвищення рентабельності. За оцінками спеціалістів шахта «Капітальна» може стати прибутковою вже у 2019 році.

«Кошти у розмірі більш ніж 50 мільйонів гривень для запуску другої північної лави підприємство отримало від ПАТ «Центренерго». Фактично «Центренерго» зробило передплату за видобуте вугілля для підсилення власної ресурсної бази. Для України це новий досвід, адже енергетична компанія фінансує розвиток вугільної галузі. Наразі в українському вугіллі є значна потреба, ми докладаємо максимум зусиль для модернізації виробництва. Нашим глобальним завданням є виведення шахти на рентабельність та повна відмова від державних дотацій», - заявив Олександр Зорін.

За словами гендиректора ДП «Мирноградвугілля», добова норма видобування вугілля на підприємстві зараз становить 1600 тон. Введення нової лави в експлуатацію дозволить видобувати 3000 тон на добу, що допоможе значно покращити фінансовий стан підприємства.

Олександр Зорін наголосив, що для підприємства це значний крок, який дозволить не тільки збільшити видобуток вугілля, але й створити нові робочі місця. За результатами запуску нової лави шахта «Капітальна» тає видобувати до 90 тисяч тон на місяць.