портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру працює обласний координаційний центр волонтерів

Опубліковано 01 квітня 2020 року, 17:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

З метою забезпечення ефективної координації дій волонтерів та ініціативних волонтерських груп, які долучились до роботи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби, на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру активно працює обласний координаційний центр волонтерів.

Центром створено базу волонтерів, що готові працювати у своїх населених пунктах, у якій зареєстровано вже понад 100 волонтерів.

Координаційний центр також налагодив співпрацю із небайдужими інститутами громадянського суспільства та неурядовими організаціями, комунальними закладами, установами та підприємствами.

Станом на ранок 01.04.2020 координаційний центр отримав 6 запитів про допомогу у доставці продуктів харчування та ліків літнім людям та особам з інвалідністю із Краматорська, Маріуполя, Селидового та Лиману.  Запити були передані місцевим волонтерам, допомога людям була надана швидко і якісно.

Також волонтерами проводиться інформаційна робота.

Щоб привернути увагу молоді до запобіжних заходів і боротьби з COVID-19, у соціальних мережах TikTok та Instagram з’явилися акаунти «Коронавірус інфо» (@coronainfoua), де запущено челендж #мийруки.

Акаунти авторизовані МОЗ України.

Наразі близько 15% усіх хворих на COVID-19 в Україні – люди віком від 11 до 30 років. Це свідчить про те, що частина молоді не дослухається до рекомендацій МОЗ України щодо запобіжних заходів від інфікування коронавірусом. Водночас, за результатами опитування проекту U-Report від ЮНІСЕФ, близько чверті молоді не знає чіткого алгоритму дій при появі симптомів, характерних для коронавірусної інфекції.

Волонтери через соцмережі закликають українців бути відповідальними, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм, регулярно мити руки з милом, а також підписуватись на акаунти «Коронавірус інфо» у TikTok та  Instagram та долучатися до челенджу #мийруки, записувати власні відео та закликати знайомих піклуватися про своє здоров’я.