портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині активно переводять трудові книжки у цифровий формат

Опубліковано 24 червня 2020 року, 15:21

Робота по переведенню у цифровий формат трудових книжок активно проходить у Донецькій області. Про це начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад повідомила на брифінгу  з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу. 

«В області розпочалась і активно проходить зараз масована робота по електронізації трудових книжок, створення бази електронних трудових книжок. З 1  липня ми готуємося до впровадження електронного сервісу автоматичного призначення пенсій.   Робота ця проводиться з адміністраціями міст та районів, роботодавцями, громадянами окремими.  В  першу чергу ми охоплюємо тих людей, хто набуває право про призначення пенсії у цьому році», - сказала Рад. 

Вона зазначила, що ведеться робота з людьми, які можуть самостійно робити копії трудових книжок та завантажувати їх до електронного сервісу Пенсійного фонду. Надалі їх оцифровують, і таким чином з’являється електрона версія трудової книжки, яка рахується як вже занесена до державної бази. 

На початку червня Кабінет міністрів України підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Він пропонує ввести облік трудової діяльності працівника в електронній формі і тим самим узаконити електронну трудову книжку.