портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині бажання вакцинуватися від COVID-19 висловили майже три тисячі медичних працівників

Опубліковано 02 березня 2021 року, 16:55

Майже три тисячі медичних працівників у Донецькій області висловили бажання вакцинуватися від COVID-19 під час першого етапу вакцинації.  Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

«Є розуміння, скільки побажало вакцинуватися. На першому етапі виявили бажання майже 3 тисячі медичних працівників закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, інших закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну допомогу, також опитувалися представники бригад та водії швидкої медичної допомоги»,  - сказав Олександр Педенко.

Він зазначив,  що відтермінувати вакцинацію можуть ті, хто перехворів COVID-19, протягом перших шести місяців після перенесеної хвороби. «У деяких медичних працівників, які бажають, у них достатній рівень  імуноглобуліну G у крові, і вони відтермінували свою першу дозу вакцинації», -  пояснив Олександр Педенко.

У Донецькій області з 25 лютого триває вакцинація у Бахмуті. 

«Сьогодні завершується навчання у Краматорську та Маріуполі.  Будуть навчені бригади Краматорська, Маріуполя та Селидового -  це бригади, які були визначені для щеплювальної кампанії на першому етапі.  Крім того, буде підготовлена ще низка мобільних бригад, які будуть залучені на другому та третьому етапах… Я сподіваюсь, що з середи або з четверга буде розпочата масова вакцинація по всій території Донецької області. З чотирьох точок - Бахмут, Краматорськ, Маріуполь, Селидове», -  розповів Олександр Педенко.

Нагадаємо, що вранці 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents. Донецька область отримала антиковідну вакцину вночі 25 лютого.  Для цивільних мешканців Донеччини прибули 14 000 доз. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Вакцинація проти коронавірусної хвороби в Україні відбувається в 5 етапів:

I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей)

II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей)

III – люди віком 65-79 років, працівники структур державної безпеки, сфери освіти (≈ 7 млн людей).

IV – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють або перебувають в місцях обмеження волі  (≈ 11 млн людей)

V – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей)

Інші новини за темою