портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за перші два місяці 2021 року сталося понад 400 пожеж

Опубліковано 02 березня 2021 року, 17:22

Понад 400 пожеж сталося у Донецькій області за січень-лютий 2021 року.  Про це головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання НС ГУ ДСНС у Донецькій області Олександр Олійник повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

Він зазначив, що впродовж перших двох місяців 2021 року у Донецькій області сталося 402 пожежі, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Загинуло 32 особи, у 2020 році – 29.

Переважна кількість пожеж у зимові місяці виникає у житловому секторі. Цей показник становить 68% від загальної кількості пожеж.

«Найбільший показник зростання загиблих відносно минулорічних показників відмічається на території Лиманської ОТГ – 5 загиблих проти жодного за аналогічний період минулого року. Також суттєве зростання спостерігається у Бахмуті – 3 загиблих проти жодного за аналогічний період минулого року», - сказав Олександр Олійник.

Також він зазначив, що аналіз соціального стану осіб загиблих на пожежах вказує, що 88%  - це люди, незайняті на постійних роботах, – пенсіонери, безробітні або домогосподарки. З такими людьми проведення роботи з протипожежної безпеки можливе лише за місцем проживання. В цілому особи, які проходять періодичні навчання з питань протипожежної безпеки у навчальних закладах та підприємствах, на пожежах  у побуті гинуть набагато рідше. 

Нагадаємо, що ГУ ДСНС у Донецькій області здійснюється комплект профілактичних заходів, серед яких просвітницька та інформаційна діяльність через ЗМІ та шляхом проведення бесід з населенням.