портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині Фонд соцстрахування за І півріччя сплатив усі виплати у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю застрахованих осіб на 468,8 млн грн

Опубліковано 13 липня 2020 року, 10:08

Фонд соціального страхування України сплатив у Донецькій області виплати у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю застрахованих осіб  на загальну суму 468,8 млн гривень за І півріччя 2020 року.  

Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток, надає допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання, фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей тощо.

В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області перебувають на обліку близько пів мільйона застрахованих осіб, які мають право на виплати від Фонду.

За І півріччя 2020 року роботодавці подали до місцевих структур Фонду соціального страхування в Донецькій області заяви-розрахунки для фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності за 110 тисячами листків непрацездатності на загальну суму 468,8 млн грн.

Станом на 01.07.2020 Фонд направив роботодавцям кошти на виплату:
● допомоги по тимчасовій непрацездатності – 381,5 млн грн;
● допомоги по вагітності та пологах – 86,1 млн грн;
● допомоги на поховання – 1,2 млн грн.

Таким чином, усі виплати у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю застрахованих осіб Фондом сплачені повністю.

У період карантину Фонд соціального страхування України також надає допомогу застрахованим особам у разі ізоляції від COVID-19, медичним працівникам, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також членам родини, батькам та утриманцям в разі смерті медичного працівника.

Станом на сьогодні управлінням виконавчої дирекції Фонду с Донецькій області вже профінансовано листків непрацездатності з причини «ізоляція від COVID-19» по 233 застрахованим особам на суму 232,3 тис. грн.
Рішенням Кабінету Міністрів України прийнято рішення про виділення Фонду соціального страхування України фінансової допомоги з фонду боротьби з COVID-19 з метою своєчасного фінансування застрахованих осіб.



За матеріалами Управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування  України в Донецькій області