портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили фінансову допомогу для заснування власного бізнесу ВПО

Опубліковано 28 грудня 2019 року, 17:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулося засідання комісії з питань надання учасникам пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної. У ньому взяли участь директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова та представники структурних підрозділів облдержадміністрації. Члени комісії заслухали доповідь учасника пілотного проекту Ганни Прожоги щодо стану ведення підприємницької діяльності. Вони зазначили, що учасницею проекту з жовтня 2018 року щомісяця сплачує єдиний податок на ДФС та єдиний соціальний внесок на ПФУ.

Також під час засідання комісія з питань надання учасникам пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності підкреслили, що підприємцем в 4 кварталі 2019 року велась господарська діяльність по розведенню тварин. Наразі в приватному господарстві є 29 дорослих кролів, 23 підрощених кролів, 36 маленьких кроленят, 7 кіз, 20 курей.

Донецьким обласним центром зайнятості рекомендовано Ганні Прожозі надалі без затримки та в повному обсязі сплачувати податки та ЄСВ, надавати до ДФС податкові звіти. З метою розвитку підприємницької діяльності учасницю проекту буде проінформовано про проекти USAID та МОМ.

Нагадаємо, проєкт із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб Міністерством соціальної політики України, реалізований за підтримки Світового банку. На Донеччині реалізується у Миколаївській об’єднаній територіальній громаді. Метою є допомога вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес.