портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання професійної орієнтації населення

Опубліковано 14 лютого 2020 року, 15:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної відбулося засідання Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення. На ньому заслухали доповіді щодо виконання заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення за 2019 рік, взаємодії філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області з міськими та районними центрами зайнятості Донецької області. 

За словами учасників засідання, сьогоднішня профорієнтаційна робота з молоддю має бути, перш за все, спрямована на інформування батьків учнів про попит місцевого ринку праці, умови за вакансіями. Така поінформованість створюватиме об’єктивні передумови для свідомого вибору молоддю професій і спеціальностей, потрібних на ринку праці. 

«Ситуація на ринку праці динамічно змінюється. Щоб реалізуватися молодій людині й досягти бажаних висот у  трудовій діяльності, необхідна злагоджена система вчасної професійної орієнтації. Розв’язати проблеми зайнятості молоді можна тільки шляхом цілеспрямованих систематизованих і скоординованих дій державних установ та громадських об’єднань. Тільки комплексний підхід до розв’язання проблеми дозволить досягти певних позитивних зрушень у сфері працевлаштування молоді на Донеччині», - наголосила Юлія Костюніна.

Як зазначила директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко, з метою надання можливості студентській молоді Донецької області закріпити на практиці професійні компетенції, Донецька обласна служба зайнятості за підтримки Донецької облдержадміністрації ініціює проєкт «Професійний старт». Цей проєкт передбачає налагодження діалогу між студентами-випускниками та роботодавцями, а саме проходження виробничої практики учнівською та студентською молоддю віком до 24 років. 

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна доручила налагодити системну роботу по формуванню Банку електронного портфоліо кар’єрного просування з відеорезюме для учнів професійних та студентів вищих закладів освіти, а також продовжити проведення опитування учнів 9 та 11 класів закладів загальної середньої освіти Донецької області щодо подальших професійних намірів та бізнес-мислення.