портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Програмний комплекс «Соціальна громада» - сучасні послуги для мешканців громад

Опубліковано 14 лютого 2020 року, 15:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З вересня 2019 року в об`єднаних територіальних громадах області в пілотному режимі впроваджується Програмний комплекс «Соціальна громада», який забезпечує електронний обмін даними, спрощує та пришвидшує обмін та опрацювання інформації.

Міністерство соціальної політики України планує поширити цей проєкт на всю територію України. Це дозволить посадовим особам всіх виконавчих органів сільських, селищних, міських та районних у містах рад опрацьовувати документи для призначення різних видів допомоги, пільг, житлової субсидії мешканцям громади в електронному вигляді. До участі у пілотному проєкті можуть долучитись і Центри надання адміністративних (соціальних) послуг.

Програмний комплекс «Соціальна громада» - це сучасне IT-рішення, що дозволяє приймати документи на оформлення виплат максимально наближено до людей. Для цього потрібно: облаштоване робоче місце, комп’ютерна техніка, інтернет та досвідчений фахівець.

За підтримки проєкту Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення» органам місцевого самоврядування ОТГ для посилення їх спроможності щодо виконання повноважень і функцій у сфері соціального захисту населення і захисту прав дітей Мінсоцполітики надає технічне оснащеня — комп`ютерну техніку та офісні меблі. Комп`ютерною технікою вже забезбечено 7 ОТГ області.

Водночас, Законом України «Про Державний бюджет на 2020 рік» вперше Мінсоцполітики передбачено бюджетну програму з обсягом видатків 150 млн. грн., яка дозволить запровадити грошову компенсацію за надані посадовими особами ОТГ послуги з прийняття документів на призначення соціальних виплат, що фінансуються з державного бюджету, та передачі їх до органів соціального захисту населення в електронному вигляді за допомогою Програмного комплексу «Соціальна громада».