портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ

Опубліковано 29 липня 2019 року, 12:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулась партнерська зустріч «Приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ Донецької області». Захід проводиться в рамках реалізації проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні», є однією із серії діалогових заходів щодо приєднання громад до міст обласного значення та ОТГ, і має на меті підтримати процес створення спроможних територіальних громад в Україні.

«Реформа децентралізації активно впроваджується у нашій країні, і я дякую нашим партнерам за підтримку та сприяння діалогу. Тут зібралися професіонали, представники громад та міст обласного значення, які висловлять свої думки і, я сподіваюсь, прийдуть до єдиного результату», - підкреслив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Під час заходу було презентовано та обговорено в форматі діалогу за участі професійних фасиліаторів пропозиції щодо стратегій спільного розвитку громад на базі міст обласного значення та вже створених громад.

«З питаннями децентралізації ми працюємо понад 5 років, співпрацюємо з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У рамках проекту ми націлені активізувати процес добровільного приєднання територіальних громад шляхом створення майданчику для діалогу між усіма зацікавленими сторонами», - сказала керівник проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ганна Єлісєєва.