портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині підбили підсумки проведення оздоровчої кампанії у 2019 році

Опубліковано 20 грудня 2019 року, 20:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулося розширене засідання Обласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей на тему «Підсумки проведення оздоровчої кампанії у 2019 році» за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної. 

В області мешкає 157,0 тисяч дітей шкільного віку, з яких 106,0 тисяч дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Загальний обсяг видатків на оздоровлення та відпочинок дітей у 2019 році склав 74,7 млн. грн. Загальна кількість дітей області, охоплених у 2019 році оздоровленням та відпочинком склала майже 45 тисяч дітей, в тому числі понад 21 тисячу дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

В цьому році було прийнято рішення збереження практики відшкодування вартості путівки, яке впроваджено в області з 2017 року, та удосконалення Порядку організації оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, шляхом розширення кола дітей, закріплення права батьків на самостійний вибір дитячих закладів оздоровлення. Усі 19 категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, забезпечуються оздоровленням за рахунок коштів обласного бюджету безкоштовно.

Також облдержадміністрацію проведена відповідна робота по направленню дітей до дитячих центрів «Артек» та «Молода Гвардія», до інших регіонів України та за кордон, зокрема, до Греції.

 «Існує нагальна проблема по забезпеченню дитячих оздоровчих закладів кваліфікованими медичними працівниками, яка на даний час в області опрацьована та вирішена на поточний рік. Проблема полягає у неможливості закріплення закладів охорони здоров’я за дитячими закладами оздоровлення та відпочинку у зв’язку із провадженням медичної реформи, що ускладнює процес вирішення питання кваліфікованого медичного забезпечення дитячих таборів і потребує вирішення на державному рівні. Оздоровлення та відпочинок дітей є і буде одним із пріоритетних напрямів для облдержадміністрації», - наголосила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Також Юлія Костюніна підкреслила, що облдержадміністрація забезпечує належні умови перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку на території області шляхом проведення державних атестацій таких закладів, створення Обласного міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, основними завданням якого є визначення шляхів, механізмів і способів розв’язання проблемних питань у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, що виникають під час організації та проведення оздоровчої кампанії.

У поточному році 3 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку пройшли державну атестацію, за результатами якої визначено заклади атестованими та присвоєно відповідну категорію, а саме дитячі заклади оздоровлення та відпочинку: «Іскорка» - вища категорія, «Шахтар» – перша категорія, «Зоряний Шлях» - друга категорія. Крім цього найактивніші колективи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відзначили грамотами.