портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині понад 23 тисячі осіб щеплено проти COVID-19

Опубліковано 29 квітня 2021 року, 17:11

Понад 23 тисячі осіб щеплено проти COVID-19 у Донецькій області станом на 29 квітня.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську.

Він зазначив, що на території області використовуються різні вакцини:  Covishield,  Comirnaty  (Pfizer-BioNTech),  CoronaVac та AstraZeneca-SkBio.

Станом на 26 квітня вакциною Covishield було щеплено 21 754 особи (це військові, медики, соцпрацівники та особи віком 80+); CoronaVac вакцинувалося 698 співробітників МВС, щеплення вакциною Pfizer отримали 522 особи, що перебувають у інтернатних закладах.  З 28 квітня розпочалася вакцинація AstraZeneca-SkBio бажаючих осіб вікової категорії від 60 років.

«За показниками Донеччина перебуває у зоні, максимально наближеній до червоної. І ми готові, у разі відповідного рішення державної комісії ТЕБ та НС до роботи в умовах обмежень, які передбачає ця зона», - сказав очільник області.

Він додав, що наразі вдалося стабілізувати ситуацію в частині завантаженості ліжок хворими. «Цей показник суттєво впливає на перехід з однієї зони до іншої», -  зазначив Павло Кириленко. 

Голова ОДА також звернувся до жителів Донеччини з закликом  дотримуватися карантинних обмежень та протиепідемічних рекомендацій МОЗ з метою запобігання поширенню  COVID-19.



Інші новини за темою