портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині Президент України вшанував пам’ять загиблих воїнів АТО

Опубліковано 05 липня 2019 року, 17:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні Президент України з робочим візитом відвідав Донеччину, де поклав квіти до пам’ятного меморіалу на трасі Краматорськ- Слов’янськ з нагоди 5-ої річниці звільнення міст Східної України. Під час урочистостей Володимир Зеленський відзначив мужність українських воїнів, які полягли у боях з агресором, звільняючи Донеччину.

«Для мене велика честь сьогодні бути тут, на місці першого бою, звідки почалося звільнення Північної частини Донецької області. Ми дякуємо тим, завдяки кому знову замайоріли українські прапори. Це наші військові, правоохоронці, волонтери. Ви зробили це незважаючи на чисельну перевагу противника. Я також хотів відзначити воїнів, які героїчно відстояли Краматорський аеропорт, знаходячись в оточенні 47 днів. Дякую звичайним мешканцям, які не залишилися осторонь і не побоялися вийти на вулиці з українськими прапорами. Я, у свою чергу буду робити все, щоб Донбас був заможнім і процвітаючим», - наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, визволення північних міст Донеччини стало одним із ключових моментів Антитерористичної операції. Тоді більшість бойовиків втекла вночі. Окремі групи бойовиків намагалися прориватися через блокпости сил АТО та були знищені. У містах вони залишили численні докази причетності Росії, зокрема, зброю російського виробництва, документи й посвідчення.