портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Необхідно працювати над припиненням війни та відновленням Донбасу», - Володимир Зеленський

Опубліковано 05 липня 2019 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Пріоритетом для влади має бути припинення бойових дій та одночасне відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час робочої поїздки до Донецької області з нагоди п’ятої річниці визволення Слов’янська та Краматорська від російсько-терористичних військ.

«Глобальним питанням для нас є припинення вогню. Сподіваюсь, розведення сил біля Станиці Луганської та відновлення роботи Мінської групи дозволить вирішити це питання. Я знаю, що зараз для Донбасу критичне значення має питання водопостачання. Тому разом з прем’єр-міністром ми вирішили на законодавчому рівні заборонити відключення «Води Донбасу» від електроенергії. Важливими питаннями, звісно, є відновлення краматорського аеропорту, виплата заборгованостей з заробітної плати перед шахтарями. Є ще безліч соціальних і гуманітарних проблем, але не треба шукати винних. Необхідно працювати над припиненням війни та відновленням Донбасу», - заявив Володимир Зеленський.

Він додав, що у вересні у Маріуполі буде проведений великий економічно-інвестиційний міжнародний форум, покликаний залучити інвестиції для розвитку Донецької області.

«Ми ніколи не ділили українців. Для нас мешканці тимчасово окупованих територій – такі ж громадяни України. І ми маємо їм показати на прикладі, що Україна змінюється не на словах, а реальними справами», - наголосив Глава держави.

Під час візиту до Краматорська Володимир Зеленський підписав указ про призначення та представив нового голову Донецької облдержадміністрації, військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка.

«Я дякую Президенту за довіру. Сподіваюсь, усі задачі, які будуть стояти перед мною та моєю командою, будуть виконані вчасно та у повному обсязі. Сподіваюсь на плідну співпрацю з правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування, райдержадміністраціями та об’єднаними територіальними громадами. Сподіваюсь на загальну підтримку у роботі заради блага України», - заявив Павло Кириленко.

Після представлення нового очільника області, Президент подякував команді  Донецької обласної держаної адміністрації за роботу.