портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшов V обласний Форум організаторів дитячого оздоровлення та відпочинку за підсумками літньої оздоровчої кампанії

Опубліковано 20 листопада 2018 року, 09:40

16 - 19 листопада 2018 року у Святогірську на базі КП ОДМСОК «Перлина Донеччини» департамент, сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з центром інформаційно-методичного забезпечення дитячого оздоровлення та відпочинку Донецької області провів V обласний Форум організаторів оздоровлення та відпочинку дітей за підсумками літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

Форум проводився з метою проблемного аналізу роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та розробки плану дій по впровадженню в практику роботи проекту «Єдиний простір – перезавантаження системи оздоровлення».

Робота Форуму проходила за декількома напрямками та передбачає обговорення першочергових питань у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку, а також проведення практичних занять з метою активізації попиту на послуги дитячих оздоровниць.

В перший день проведення Форуму керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку про вимоги діючого законодавства в сфері санітарного законодавства розповів головний спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Логвінов А.Б. Про сучасні вимоги до засновників (власників), керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з питань пожежної та техногенної безпеки розповів провідний спеціаліст Головного управління ДСНС України в Донецькій області Панков О.С.

На прикінці дня пройшов клуб «Діалог» ярмарка-презентація програм «Досягнення літа 2018».

Другого дня відбулась презентація Робочої програми Форуму «Від проблем до рішень».

Заняття на тему «Нормативно-правові основи діяльності засновників (власників), керівників дитячих закладів» провів Кротов І.С., на тему «Сучасні вимоги щодо лабораторних досліджень до відкриття та функціонування дитячих закладів» провела Берегова О.О. - лікар з гігієни дітей та підлітків Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Про медичне забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей для відкриття та функціонування дитячого закладу розповів Яковенко Д.В. - завідувач інфекційним відділення № 2 КМУ «Дитяче територіальне медичне об’єднання» м. Краматорськ. Про сучасні вимоги до охорони праці в дитячих закладах, як закладів підвищеної безпеки розповів головний державний інспектор ГУ Держпраці України в Донецькій області Андреєв С.В.

Про структуру управління роботою дитячою здравницею розповіла Котельникова Л.М. - начальник відділу інформаційно-методичного забезпечення організації оздоровлення та відпочинку дітей Донецької області.

Завершенням дня стало обрядове Свято «Одна родина - Україна».

Третього дня про зміни в законодавстві у галузі оздоровлення та відпочинку розповів Кротов І.С., про психологічний супровід дітей в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку розповів Гірин Н.О.

Про особливості ведення бухгалтерського обліку щодо організації диференційного за віком, за станом здоров’я (дієтичного) дітей харчування.

Алгоритми організації бухгалтерського обліку дитячого харчування розповіла Котельнікова Л.М.

Продовжився Форум роботою проектних майстерень, круглих столів та психолого-педагогічних лабораторій.

Традиційно Форум став ефективною платформою для продуктивного діалогу, дискусій, обміну досвідом, вирішення актуальних питань та пошуку нових напрямків у сфері дитячого оздоровлення.

Додаткова інформація за тел. департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (06264) 7-02-32.