портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області проведено понад 5 тисяч перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог

Опубліковано 07 липня 2020 року, 16:22

Понад 5 тисяч перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог проведено у Донецькій області з початку запровадженого через пандемію COVID-19 карантину. Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донеччини розповів перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області Володимир Кирилюк.

Головне управління Держпродспоживслужби в області було задіяно у заходах державного нагляду щодо дотримання протиепідемічних вимог, а також у спільних комісійних моніторингових заходах. За консультативно-методичним супроводом фахівців Держпродспоживслужби та поліції було складено 171 протокол за фактом порушень протиепідемічних вимог.

«З початку карантину було проведено 5827 комісійних моніторингових заходів у всій області. Крім цього ми забезпечуємо захист території від занесення інфекції на прикордонних переходах Маріупольського вантажного порту. Встановлено ретельний контроль за суднами, що прибувають у Маріуполь, проводиться контроль за медико-санітарним оглядом, температурним скрінінгом членів екіпажу. З початку епідемії на 208 суднах оглянуто 3160 осіб. Підозр на COVID-19 не виявлено», - зазначив Володимир Кирилюк.

За його інформацією,  проведена профілактична дезінфекція у 4802 об’єктах на загальній площі 516, 5 тис. кв. м.

За останні два тижні до спільних перевірок були залучені 14 засобів масової інформації, щоб максимально широко висвітлювати виявлені порушення.