портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині провели понад 60 перевірок стану протипожежної безпеки у готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей

Опубліковано 06 квітня 2021 року, 19:08

Понад 60 позапланових перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей та людей з інвалідністю провело Головне управління ДСНС України у Донецької області станом на 6 квітня.  Про це начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Вершилов повідомив на брифінгу у Краматорську.  

Відповідно до доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля,  Головним управлінням ДСНС України у Донецької області було заплановано перевірити  понад 80 об’єктів суб’єктів господарювання, із них:  48 готелів, один хостел, 18 пансіонатів та 19 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

На сьогодні Головним управлінням проведено позапланові перевірки 64 об’єктів, з них  34 готелі, 14 пансіонатів,  16 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Складено 23 акти щодо  неможливості проведення такого заходу.  

“За результатами позапланових перевірок виявлено 1064 порушення правил пожежної безпеки.  До адміністративної  відповідальності за виявлені порушення притягнуто 74 посадові особи”, - сказав Андрій Вершилов. 

Також за результатами проведених перевірок Головним управлінням підготовлено 7 позовів до суду з метою  застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації роботи об’єктів. 

Нагадаємо, у Харкові 21 січня 2021 року у приватному житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, яка призвела до людських жертв. На місці пожежі було виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали, з них одна особа померла у лікарні. Для запобігання виникнення таких ситуацій прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення щодо проведення позапланових перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей та людей з інвалідністю.