портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині презентували проєкт ревіталізації земської школи імені Корфа у селі Нескучному

Опубліковано 10 березня 2021 року, 13:15

Алгоритм розвитку туристичної галузі у Великоновосілківській громаді на прикладі реалізації проєкту з ревіталізації земської школи імені Корфа у селі Нескучному обговорили учасники наради, яка відбулася під головуванням заступника голови Донецької ОДА Юлії Костюніної сьогодні, 10 березня,  у Краматорську.

Проєкт відділу Донецького обласного краєзнавчого музею «Меморіальний музей-садиба Володимира Немировича-Данченка та Миколи Корфа», створений за підтримки Українського культурного фонду,  є надзвичайно важливим для розвитку освітнього, педагогічного, туристичного потенціалу області. 

Реалізація проєкту дозволить розвивати туристичну інфраструктуру Великоновосілківської громади. Меморіальна кімната, інтерактивна мультимедійна експозиція, хостел, максимально доступний простір для потреб громади – таким може стати новий сучасний музейно-освітній центр на базі колишньої земської школи у с. Нескучне.

«Створення нового доступного, інтерактивного, мультимедійного культурно–освітнього продукту відкриє доступ науковцям і освітянам до культурних архівів, надасть можливість одночасно вести науково-дослідну роботу, проводити педагогічні конференції, практично вивчати інноваційні методи педагогічної роботи у пристосованому для цього просторі», - наголосила Юлія Костюніна. 

Нагадаємо, меморіальний музей-садиба Володимира Немировича-Данченка та Миколи Корфа присвячений життю та творчості двох видатних особистостей ХІХ-поч. ХХ сторіччя. Музей розташований у садибному будинку ХІХ ст., який є пам’яткою національного значення.