портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині СБУ попередила постачання контрафактного тютюну до району ООС: вартість вилучених цигарок ‒ понад 8 млн грн

Опубліковано 14 травня 2021 року, 14:05 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Служба безпеки України попередила у Донецькій області збут тютюнової продукції сумнівної якості. Орієнтовна вартість вилученого фальсифікату становить понад 8 мільйонів гривень.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували троє мешканців Маріуполя. Товар для продажу вони закуповували на приватній тютюновій фабриці в іншому регіоні України. На Донеччину контрафакт ділки перевозили на власних автомобілях і збували через точки роздрібної торгівлі.

Під час обшуків у складських приміщеннях і автомобілях зловмисників правоохоронці виявили підготовлені до продажу понад 160 тис. пачок цигарок з підробленими марками акцизного податку.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушення.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно із спецпідрозділом «Фантом» управління оперативного забезпечення зон проведення АТО ГУ ДФС, Донецьким прикордонним загоном за процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури Донецької області.