портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: у Лимані активно зводять єдиний подібний в Україні велоспортивний комплекс

Опубліковано 14 травня 2021 року, 13:51

Зведення унікального велоспортивного комплексу активно триває у місті Лиман  в рамках програми «Велике будівництво», яка спрямована на масштабну розбудову якісної інфраструктури.   На спеціалізованій трасі ВМХ, що мають ввести в експлуатацію у поточному 2021 році, зможуть тренуватися і юні спортсмени, і національна збірна.

14 травня виконання графіку запланованих робіт, що фінансуються за рахунок обласного бюджету, проінспектували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. У спілкуванні з представниками підрядника, яким виступає ТОВ «БУДТЕХМАШ», було наголошено на якості й термінах будівництва спортивного об’єкту.

Так, сьогодні продовжується облаштування велотраси BMX, яка включає три віражі та чотири прямих. Для формування трамплінів, що матимуть висоту від 40 до 190 см, використовують спеціальний ґрунт – суглинок. Також найближчим часом робитимуть заливку бетоном спуску стартової рампи заввишки 5 метрів.

Активно ведеться благоустрій території: станом на середину травня виконано укладання тротуарної плитки близько 300 кв. м із загального обсягу 1200 кв. м. На завершальному етапі – внутрішнє облаштування господарської споруди з гаражем для одного автомобілю та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Раніше, за термін із серпня 2020 року по квітень 2021-го, споруджено триповерхову будівлю гуртожитку, де задля забезпечення комфортних умов спортсменів, тренерсько-викладацького й суддівського складу передбачені тренажерний зал, медичний і масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання. Для опалення гуртожитку збудовано котельню.

Зазначений проєкт покликаний надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області в цілому, і, зокрема, дисципліні «BMX», яка до цього не була представлена в регіоні. Діти у безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в інших дисциплінах велоспорту. До того, сучасний велокомплекс виведе на новий рівень дисципліну «BMX» і в Україні, першим у державі отримавши відповідну сертифікацію. Лиман стане місцем проведення навчально-тренувальних зборів, змагань обласного та всеукраїнського рівнів.