портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині територіальні центри соціального обслуговування та центри надання соціальних послуг працюють в період карантину

Опубліковано 21 жовтня 2020 року, 10:10 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Соціальні послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю в Донецькій області надаються в 31 територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі – територіальний центр) та 2 центрах надання соціальних послуг.

В структурі зазначених закладів на сьогодні функціонують 34 відділення соціальної допомоги вдома, 27 відділень денного перебування, 19 відділень органiзацiї надання адресної натуральної та грошової допомоги, 10 стацiонарних вiддiлень для тимчасового та постійного перебування на 370 ліжко–місць.

В територіальних центрах та центрах надання соціальних послуг області проведено інструктажі з працівниками та отримувачами соціальних послуг щодо основних симптомів коронавірусної інфекції, дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Територіальними центрами та центрами надання соціальних послуг області організовані систематичні відвідування одиноких, одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю з метою мінімізації переміщення таких осіб в публічних місцях, із забезпеченням їх продуктами харчування та ліками.

Територіальні центри та центри надання соціальних послуг області працюють в штатному режимі, надання соціальної послуги з догляду вдома особам похилого віку та особам з інвалідністю здійснюється відповідно графіка відвідувань.

Працівники територіальних центрів та центрів надання соціальних послуг забезпечені засобами індивідуального захисту: медичними масками, гумовими рукавичками та дезінфекторами.

В приміщеннях закладів розміщена інформація щодо профілактики розповсюдження захворювання та основних симптомів захворювання та необхідних дій на випадок захворювання. Щоденно в будівлях територіальних центрів та центрів надання соціальних послуг проводяться вологі прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів (обробляються панелі, підлога та ручки дверей).

На вході до закладів організовані місця для обробки рук антисептичними засобами. Вхід до приміщень дозволяється за наявності захисної маски.

Також припинено проведення заходів у відділеннях стаціонарного догляду та заборонено доступ сторонніх осіб до відділень стаціонарного догляду в територіальних центрах, забезпечено щоденний температурний скрінінг та посилено моніторинг стану здоров'я підопічних відділень стаціонарного догляду.

На офіційних вебсайтах закладів системи соціального захисту області, в інших електронних та друкованих засобах масової інформації, на сторінках у соціальних мережах регулярно розміщуються інформаційні матеріали щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.