портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває виплата матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО/ООС

Опубліковано 30 вересня 2020 року, 16:27 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В органах соціального захисту населення області на території зареєструвалися 212 членів сімей загиблих учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил (114 родин загиблих/померлих учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС).

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» членам родин загиблих учасників бойових дій за рахунок коштів державного бюджету надаються такі пільги:

50-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством;

50-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання;

50-процентна знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення;

щорічно до 5 травня виплачується разова грошова допомога у розмірах, які визначаються Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.

З метою підвищення рівня соціального захисту членів їх сімей загиблих-померлих учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС в області прийнято регіональну програму, спрямовану на захист вищезазначеної категорії громадян.

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено Порядок використання у 2020 році субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районним бюджетам, бюджетам об’єднаних територіальних громад на надання матеріальної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції, яким передбачено виплату матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції у розмірі  5,0 тис. грн (на кожного члена сім’ї).

За оперативною інформацією органів соціального захисту населення міст, районів та військово-цивільних адміністрацій області розпочато виплату матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету. Робота триває.

З метою здійснення соціального захисту та надання додаткових соціальних гарантій на місцевому рівні прийнято комплексні програми соціального захисту захисників України, членів їх родин та сімей загиблих учасників АТО/ООС.

За рахунок коштів місцевих бюджетів з початку року родинам загиблих учасників АТО/ООС надано матеріальну допомогу на загальну суму 1,1 млн грн.