портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у деяких населених пунктах на лінії розмежування роботи по відновленню житла не розпочалися через відсутність гарантій безпеки

Опубліковано 11 серпня 2020 року, 14:07

Співробітники ДСНС через відсутність гарантій безпеки не можуть розпочати роботи по відновленню житла, яке було пошкоджено в результаті збройної агресії  Російської Федерації проти України, у деяких населених пунктах  на лінії розмежування у Донецькій області.  Про це директор департаменту з питань цивільного захисту,  мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Ігор Бойко сказав у ході брифінгу у Краматорську. 

Він нагадав, що на сьогодні діє режим тиші по всій лінії розмежування, завдяки якому немає втрат серед військовослужбовців. 

«Якщо ми маємо на увазі відновлювальні роботи уздовж лінії розмежування,  то  таке питання, як додатковий режим тиші на конкретний об’єкт або конкретний населений пункт, де будуть здійснюватися роботи по відновленню житла, нам ще й досі необхідно узгоджувати з неконтрольованою територією.  На жаль, деякі населенні пункти, такі, як Травневе, Гладосове, околиці селища Зайцеве, біля Авдіївки -  досі там нема такого режиму тиші, і там роботи не виконуються. Ми готові туди зайти, співробітники ДСНС знаходяться в очікуванні, але запустити їх туди ми не можемо, тому що ніхто не дає гарантій безпеки», - сказав Бойко.

Директор департаменту з питань цивільного захисту,  мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА констатував, що є позитивний рух стосовно напрямку відновлення комунікацій: «Вода Донбасу» та ДТЕК отримують додаткові гарантії безпеки для роботи у «сірій зоні».

Наразі у Донецькій області працює 200 співробітників ДСНС з усіх регіонів України, які за рахунок обласного матеріального резерву виконують роботи з відновлення дахів та ремонту будинків у населених пунктах, наближених до лінії розмежування.