портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у поминальні дні закриють кладовища

Опубліковано 22 квітня 2020 року, 17:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Відвідування кладовищ у поминальні дні буде заборонено. Про це під час щоденного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповів в. о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко.  

За словами Василя Гончаренка, у постанові  Головного державного санітарного лікаря України йдеться, що з урахуванням численних порушень санітарних та протиепідемічних заходів і правил відповідно до інформації, наданої Нацполіцією, рекомендовано місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, для протидії поширенню COVID-19 у місцях перебування масового скупчення людей закрити для відвідування кладовища.

Виняток становлять випадки поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб і забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

«Важливо уникати скупчень людей у поминальні дні, щоб не спричинити сплеск пандемії. Ніхто не забороняє відвідати кладовище раніше чи пізніше, коли не буде напливу», - наголосив Василь Гончаренко.

Нагадаємо, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко 21 квітня 2020 року підписав постанову щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні.