портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині запустили нову вугільну лаву

Опубліковано 22 квітня 2020 року, 17:27 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні введено в дію нову лаву на Донеччині. Нею стала 1 «біс» східної лави пласта с11 на ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» у місті Вугледар. 

За дорученням голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, урочистий запуск лави відвідав заступник очільника області Денис Клюшников.

Під час відкриття лави він підкреслив важливість подальшого розвитку вугільних підприємств регіону. 

«Введення в дію нового очисного вибою сприятиме досягненню фінансової збалансованості шахти, відновленню очисної лінії і дозволить зберегти існуючі робочі місця. В складних умовах фінансування вугільної галузі, очисний вибій введено в дію за власні кошти підприємства – а це 110 мільйонів гривень. Це приклад успішного ведення господарської діяльності та відданої шахтарської праці», - наголосив він.

Директор шахти Сергій Сівцов зазначив. що це лише перша лава, яку введено в експлуатацію в цьому році. Вже влітку, також за власні кошти підприємства, планується запуск лави з запасами вугілля в 1,6 мільйонів тон, що має забезпечити роботу підприємства протягом 4-5 наступних років. За словами Сергія Сівцова, запасів вугілля на підприємстві достатньо для стабільної роботи протягом 70-80 років.

Заступник очільника області наголосив. що з боку обласної влади в межах повноважень здійснюється всебічна підтримка державних шахт. Це стосується і виділення бюджетних коштів на заробітну плату, і особливо сталого електропостачання. За його словами, пропозиції щодо покращення стану справ у вугільній промисловості регіону постійно спрямовуються до вищих органів влади, зокрема щодо зменшення нормативу відрахування чистого прибутку до Державного бюджету України, що дозволить спрямовувати додаткові кошти на технічне переоснащення та модернізацію шахт.