портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у рамках боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним припинено діяльність 14 АЗС

Опубліковано 20 липня 2020 року, 17:47

Діяльність 14 АЗС припинено у Донецькій області з початку роботи міжвідомчої регіональної групи щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.  Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. 

Міжвідомча регіональна група щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним була створена на виконання протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №29 при облдержадміністрації 28 грудня 2019 року. З початку роботи вказаної групи органами Національної поліції, прокуратури, Державної фіскальної служби України, Державної податкової служби України та Служби безпеки України було здійснено більше 120 перевірок.

За результатами перевірок  припинено діяльність 14 АЗС та  складено 21 адміністративний протокол за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку провадження господарської діяльності». Застосовано штрафних (фінансових) санкції на суму 5831,4 тис. грн.

З незаконного обігу вилучено більше 250 тон паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 6 млн. грн. та  вилучено обладнання на суму близько 14,5 млн. грн.

Оформлено 57 ліцензій.

Наразі Головним управлінням Державної фіскальної служби у Донецькій області розслідується кримінальне провадження за частиною 1 статті 204 КК України за фактами незаконного зберігання, збуту та транспортування підакцизних паливно-мастильних матеріалів.

Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях розслідується кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 КК України за фактами сприяння посадовими особами контролюючих органів незаконній діяльності суб’єктам господарювання, які налагодили протиправну схему з постачання та реалізації нафтопродуктів, через низьку автозаправних комплексів.

Слідчим підрозділом Головного управління Національної поліції в Донецькій області розслідується 11 кримінальних проваджень за частиною 1 статті 272 КК України за фактами продажу бензину (газу) без отримання відповідних дозвільних документів.