портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині в рамках програми «Наш дім на 2021-2025 роки» планується відновити 439 ліфтів

Опубліковано 22 жовтня 2020 року, 12:10

Майже  440 ліфтів в будинках, якими управляють ОСББ, планується відновити у Донецькій області в рамках реалізації програми «Наш дім на 2021-2025 роки».  Про це під час засідання колегії розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Сергій Гончаренко.

Як він зазначив, більшість пасажирських ліфтів введена в експлуатацію у 1970-1980 роках та  відпрацювала термін експлуатації, що складає 25 років.

«Основна діяльність об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) полягає у здійсненні функцій, що забезпечують належне утримання багатоквартирного будинку, у тому числі і ліфтів. Однак, враховуючи значну вартість робіт з ремонту ліфтів та недостатність власних коштів ОСББ, темпи модернізації ліфтового господарства залишаються повільними, технічне обслуговування призводить до значного збільшення його вартості, а ліфти стають небезпечними під час експлуатації», - зазначив директор департаменту ЖКГ. 

Під час колегії було схвалено проект Регіональної програми «Наш дім на 2021-2025 роки», до якого включені ліфти, що потребують капітального ремонту, заміни чи модернізації, що розміщені у багатоквартирних будинках, управління якими здійснюють ОСББ.

Реалізація заходів Програми дозволить забезпечити збереження та підвищення експлуатаційної надійності 439 ліфтів в будинках, якими управляють ОСББ; забезпечити комфортне пересування та життєдіяльність близько 41 тисячі мешканців багатоповерхових будинків ОСББ; скоротити витрати на обслуговування ліфтового обладнання, споживання електричної енергії.

Усього Програмою передбачено відновити ліфтове господарство на загальну суму 188,385 млн. грн. Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів районних бюджетів, бюджетів місцевого самоврядування, обласного бюджету та коштів ОСББ.