портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України повністю реалізовано 5 проєктів

Опубліковано 22 жовтня 2020 року, 12:58

П’ять проєктів, які реалізовувалися в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ) Європейського інвестиційного банку, повністю завершено у Донецькій області.  Про це під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації розповіла директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин ОДА Оксана Головко.

«У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України  перелік проєктів по Донецькій області з урахуванням завершених налічує 122 проєкти загальною кошторисною вартістю 3,3 млрд грн. Станом на 1 жовтня 2020 року в рамках НКПВУ із загальної кількості проєктів фактично розпочато фінансування по 62 договорах за 85 проєктами (70% від загальної кількості затверджених проєктів), у тому числі повністю завершено 5 проєктів з фінансуванням у 21.2 млн грн», - наголосила Оксана Головко.

Вона також зазначила, що за інформацією кінцевих бенефіціарів, до кінця поточного року планується завершення будівельних робіт по 24 проєктах Донецької області.

Нагадаємо, Законом України від 22 квітня 2015 року № 346-VІІІ ратифікована Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»). Для фінансування НКПВУ державі Україна надано кредит у сумі 200 млн євро. НКПВУ направлена на подолання наслідків геополітичних подій у Східній Україні, включаючи вирішення потреб ВПО і підтримку, сприяння та прискорення якнайшвидшого відновлення житла, адміністративних будівель, закладів освіти та охорони здоров’я та інших об'єктів соціальної інфраструктури на територіях, що перебувають під контролем Уряду України.