портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відчинили свої двері дві опорні школи

Опубліковано 13 січня 2020 року, 17:40 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

13 січня в Донецькій області після реконструкції відкрито Сіверську та Красногорівську опорні школи.

У Сіверській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області, яка облаштована зручними меблями та устаткована найновітнішим обладнанням, панувала атмосфера радісних відкриттів, щирого спілкування друзів та несподіваних сюрпризів. На молодших школярів чекали яскраві парти, музичні перерви, бібліотечний «паркан», простора спортивна зала із сучасним інвентарем. Для 193 учнів школи зробили не тільки сучасні кабінети з усім необхідним для здобуття знань, але й облаштували зручну їдальню, що сяє калейдоскопом кольорів і приємно дивує різнобарв'ям страв.

Під час занять учні середньої та старшої школи разом із викладачами досліджували світ, його закони, заглиблювалися в таємниці віків. І все це завдяки зміні «часопростору», який дозволяє нова сучасна техніка в кабінетах.

Красногорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Мар’їнської районної ради Донецької області розташована в небезпечній зоні. У травні 2017 року будівля закладу зазнала значних пошкоджень. Сьогодні 198 учнів закладу прийшли до абсолютно нової школи, яка сучасна і ззовні, і зсередини. Уроки в перший день проводилися за розкладом і завершилися щедрівками. Навчання в оновлених кабінетах дозволить школярам отримувати якісну освіту та робити нові відкриття.

Отже, з початком 2020 року кількість опорних закладів області, що функціонують,  становить 22 одиниці.

Реалізація реформи системи загальної середньої освіти триває.