портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрився Центр ІТ-рішень

Опубліковано 05 квітня 2021 року, 16:59

Центр ІТ-рішень урочисто відкрився  на базі Донбаської державної машинобудівної академії  у Краматорську сьогодні, 5 квітня.

Відкриття центру відбулось в рамках Програми ООН «Відновлення та розбудова миру», компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації», який реалізується ПРООН за підтримки Європейського Союзу.

У заході взяли участь перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані, керівник Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну, ректор Донбаської державної машинобудівної академії, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України Віктор Ковальов.

Метою створення Центру є зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування, розробка технічних завдань для впровадження нового програмного забезпечення в громадах, надання допомоги щодо супроводу  е-програм та систем на рівні громад, надання послуг інтерактивного дистанційного навчання, підвищення кваліфікації, перекваліфікація в сфері ІТ-технологій, а також проведення заходів з цифрової освіти населення.

Крім того, на відкритті відбулося підписання меморандумів між Краматорською райдержадміністрацією, територіальними громадами Донеччини та Центром ІТ-рішень про майбутню співпрацю.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.