портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрився перший в області Українсько-польський міжнародний центр освіти і науки

Опубліковано 03 грудня 2020 року, 11:56 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Перший на території Донецької області Українсько-польський міжнародний центр освіти і науки відкрився у Донбаському державному педагогічному університеті 2 грудня.

Урочистість пройшла за участі високоповажних гостей, зокрема почесну місію відкриття центру разом із пані ректоркою професоркою Світланою Омельченко виконав Надзвичайний І Повноважний Посол Республіки Польща Бартош Ян Ціхоцькі.

У своїй промові він зауважив, що університет стане ще однією платформою для розвитку партнерських відносин двох дружніх країн на теренах Сходу України.  Сподівання подальших нових перспектив висловив так само й кандидат у Почесні Консули Латвійської Республіки в Луганській і Донецькій областях Олександр Павенко. 

Окремою темою зустрічі стало питання можливості вивчення польської мови в університеті, де у 2020 році її вже почали вивчати студенти 4 курсу українського відділення денної форми навчання філологічного факультету.

Присутні на заході відзначили, що відкриття Центру - новий етап для освіти і науки Донеччини,  спрямований як на розвій України загалом, так і реґіону зокрема.