портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відзначають п’яту річницю визволення Слов’янська та Краматорська

Опубліковано 05 липня 2019 року, 12:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні, 5 липня, у Донецькій області відзначається п’ята річниця визволення Слов’янська та Краматорська від російсько-терористичних військ. На честь свята на горі Карачун традиційно проводиться Всеукраїнська акція "Донеччина зустрічає своїх захисників!".

Організаторами фестивалю виступили Донецька обласна державна адміністрація, спілки учасників АТО/ООС з усієї України та волонтери. Участь у святкуванні взяли голова донецької облдержадміністрації Олександр Куць, перший заступник командувача ООС генерал-майор Ігор Танцюра, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій та мешканці Краматорська та Слов’янська.

Звертаючись до присутніх, очільник області привітав мешканців міст північної частини Донеччини зі святом.

«Дозвольте привітати вас з такою значною датою – днем визволення окремих міст Донеччини. Насправді у нас  ще залишились український Донецьк, українських Луганськ, Сніжне, Торез, Амвросіївка, Горлівка, Макіївка і багато міст, яка  нам потрібно повернути. Зараз там лютує ворог, принижує українських громадян, а ми з вами цього допустити не можемо. Я хочу від щирого серця подякувати нашим військовослужбовцям, нашим співробітникам правоохоронних органів за їх мужність і наполегливість у звільненні Слов’янська та Краматорська», - зазначив він.

Під час виступу Олександр Куць нагадав присутнім про ціну, яку військовослужбовці та правоохоронці заплати за звільнення Слов’янська та Краматорська.  

«Я низько вклоняюсь матерям, дітям, дружинам, близьким хлопців, які загинули, звільняючи наші українські міста від російсько-терористичних окупантів. Мені важко говорити про це, але я також втрачав товаришів на цій війні, але кожен з них робив це свідомо. Кожен з них був першим, бо був найкращім, був патріотом, був просто справжнім чоловіком. Так само, нажаль, гинули і жінки – волонтери, медики. Низький уклін їм і їх близьким», - наголосив очільник області.

Також керівник ОДА не оминув увагою внеску місцевих мешканців у звільнення своїх міст.  

«Хотів би подякувати місцевим мешканцям та усім українцям, які проживають на території Донецької області, які доклали максимум зусиль для того, щоб Україна повернулась до них. Хлопці, які звільняли наші міста, бачили, як їх зустрічають. І от саме заради цього ми воювали – заради того, щоб повернути українців до України. По-іншому бути не могло, і так буде й у майбутньому», - заявив Олександр Куць.

Також голова ОДА зазначив, що такі заходи, як фестиваль «Донеччина зустрічає своїх захисників» мають бути ще більш масовими, залучати якомога більше молоді для того, щоб діти мали можливість доторкнутись до історії, поспілкуватись з учасниками бойових дій  та дізнатись правду від безпосередніх учасників війни на Сході України.

На знак пошани до воїнів, які загинули під час звільнення Слов’янська та Краматорська, Олександр Куць поклав квіти до меморіалів, встановлених на місцях бойових дій на горі Карачун, поблизу Семенівки та на місці падіння гелікоптеру Мі-8МТ, у якому перебував генерал-майор Сергій Кульчицький.