портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять Героя України, учасника Євромайдану Івана Пантелєєва

Опубліковано 21 листопада 2019 року, 12:09 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

21 листопада у Слов’янському районі на честь Дня Гідності і Свободи вшанували пам’ять Героя України, учасника Євромайдану Івана Пантелєєва. Квіти до могили принесла його мати Людмила Пантелєєва, громадський і політичний діяч, комендант Майдану під час Революції гідності, Міністр молоді та спорту України 2014 - 2019 років Ігор Жданов, фахівець Національного Музею Революції Гідності Северин Наливайко, представники облдержадміністрації.

Іван поїхав до Києва 10 грудня після того, як дізнався про силовий розгін Євромайдану вночі 30 листопада 2013 року. Весь час, поки Ваня був у Києві, він жив у наметі на вулиці Інститутській. У день святого Миколая йому зателефонувала сестра і запропонувала повернутися, на що він відповів: «Тут побили дівчинку-журналістку, ми допомогли їй. Я не можу повернутися. Я повинен бути тут». 

З 13 лютого рідні Івана постійно стежили за ситуацією в Києві. На прохання повернутися додому хлопець відповідав відмовою. Його сестра каже, що всю ніч з 19 на 20 лютого, коли на Майдані люди молилися, вона дивилася пряму трансляцію, дуже неспокійно тоді було в неї на душі. Наступного дня Ваня загинув. Того ж дня в результаті поранення в шию загинув і його друг Володимир, з яким вони весь час були разом на Майдані.

Вбили Івана на Інститутській під час протистоянь 20 лютого 2014 року, тоді йому було 33 роки.