портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за 3 роки було обладнано елементами доступності понад 600 об’єктів соціального та житлово-громадського призначення

Опубліковано 30 липня 2020 року, 14:54

Понад 600 об’єктів соціального та житлово-громадського призначення обладнано елементами доступності на територіях підконтрольних українській владі міст та районів Донеччини з початку реалізації Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки  у Донецької області. Про це повідомив в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Василь Теклюк на засіданні колегії Донецької ОДА.  

Усього з початку реалізації Плану заходів на територіях міст та районів області елементами доступності обладнано 613 об’єктів соціального та житлово-громадського призначення.

Найбільше об’єктів обладнано в містах: Краматорськ (144 об’єкти), Дружківка (44 об’єкти), Покровськ (27 об’єктів), Маріуполь (27 об’єктів) та у Волноваському (82 об’єкти), Мангушському (30 об’єктів), Великоновосілківському (27 об’єктів), Ясинуватському (30 об’єктів) районах. 

Проведено роботи з пристосування інженерно-транспортної інфраструктури до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. В області функціонують 87 звукових світлофорних об’єктів зі звуковим оповіщенням для можливості орієнтування і комфортного пересування осіб з порушенням зору.

Станом на 1 липня 2020 року в містах та районах області облаштовано з’їздами або пониженими бордюрами 2029 перехресть та пішохідних переходів.

В Донецькій області продовжує здійснюватися оновлення рухомого складу місцевого пасажирського транспорту з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Станом на 1 липня 2020 року міські маршрути загального користування по містам області обслуговує 237 одиниць рухомого транспорту, пристосованих для перевезення маломобільних категорій населення, зокрема 117 автобусів,  51 тролейбус та 69 трамваїв. У 2020 році в містах і районах області придбано 15 одиниць рухомого складу громадського транспорту, пристосованих для потреб маломобільних груп населення. На приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування у Донецькій області автоперевізниками використовується 60 одиниць транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю.

Кількість зупинок громадського транспорту, частково пристосованих для людей з інвалідністю складає 132 одиниці, а саме в містах Авдіївка - 1 одиниця, Бахмут - 68 одиниць, Добропілля - 2 одиниці, Костянтинівка - З одиниці, Маріуполь - 29 одиниць, Мирноград - 1 одиниця, Покровськ - 2 одиниці, Краматорськ - 12 одиниць, Новогродівка - 7 одиниць, а також у Волноваському районі - 7 одиниць.