портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині здійснюється реконструкція 12 гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 12:47

Реконструкція 12 гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб відбувається у Донецькій області в рамках проєкту «Надзвичайна кредитна програма відновлення України». Про це  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив під час виступу на форумі «Схід можливостей», який проходить сьогодні у Краматорську.

Він зазначив, що важливим пріоритетом для обласної влади є задоволення специфічних потреб щодо відбудови зруйнованих територій та захисту внутрішньо переміщених осіб.

Наразі на  території Донецької області, підконтрольній українській владі, проживає майже 512 тис. внутрішньо переміщених осіб. Їх найгострішою проблемою є забезпечення житлом.

«В рамках проєкту «Надзвичайна кредитна програма відновлення України» в області здійснюється реконструкція 12 гуртожитків загальною потужністю 1 159 місць проживання вартістю 326 млн. грн. (у містах Бахмут, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Мирноград, та у Мангуському і Волноваському районах)», -  сказав Павло Кириленко. 

Не менш важливим для області є питання життєзабезпечення населених пунктів на лінії зіткнення -  відновлення водо- електро- та газопостачання, відбудова зруйнованого житла та об’єктів соціальної інфраструктури.

З початку збройного конфлікту в області пошкоджено або навіть зруйновано понад 13,5 тисяч житлових будинків, переважна більшість яких приватної власності. Завдяки спільним зусиллям, на сьогодні відновлено більше понад 8 тисяч будинків. «Ми продовжуємо роботу в цьому напряму і не плануємо зупинятись»,  -  сказав очільник області.