портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відновлення газопостачання прифронтових Мар'їнки та Красногорівки відтерміновується через відсутність гарантій безпеки

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 13:34

Проведення робіт з відновлення газопостачання прифронтових  Мар'їнки та Красногорівки відтерміновується через відсутність гарантій безпеки для спеціалістів.  Про це  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив від час відповідей на питання на форумі «Схід можливостей», який проходить сьогодні у Краматорську.

 Він відкреслив, що обласна влада не може допустити, щоб спеціалісти, які проводять ремонтні роботи на об'єктах інфраструктури поблизу лінії розмежування, постраждали внаслідок обстрілів російсько-терористичних військ.  

«При виконанні робіт на лінії розмежування головним питанням є повноцінне дотримання тиші і гарантії безпеки. Якщо говорити про відновлення газорозподільчої станції "Мар'їнка", яка забезпечує постачання побутового газу до Мар'їнки та Красногорівки, то таких гарантій отримати не вдалось. Я не дозволю, щоб хтось постраждав при виконанні робіт біля лінії розмежування, ми не можемо ризикувати своїми людьми. Саме тому ремонтні роботи наразі не можуть бути виконані", - наголосив очільник області.

Павло Кириленко зазначив, що існує резервний варіант відновлення газопостачання Красногорівки. Для цього потрібно збудувати нову гілку газопроводу довжиною у понад 23 км та створити нову газорозподільчу станцію. Цей проєкт дорогий, наразі розглядається можливість розробки проєктно-кошторисної документації та реалізації цього проєкту у співпраці з міжнародними партнерами.

Очільник області наголосив, що питання "режиму тиші" на ділянці ГРС "Мар'їнка" винесене на розгляд Тристоронньої контактної групи у Мінську  та постійно артикулюється на найвищому рівні, проте прогресу у переговорах поки що немає.

Окремо Павло Кириленко відповів на питання щодо забезпечення водопостачання та водовідведення у Красногорівці. За його словами, стале водопостачання у місті планують відновити до квітня наступного року. Разом з тим, розробляється проєкт з будівництва очисних споруд, які мають замінити зруйновані через обстріли комунікації.