портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині зростає кількість відвідувань публічних бібліотек

Опубліковано 22 жовтня 2020 року, 16:00

Багатофункціональні простори для спілкування та навчання формуються на базі бібліотек у Донецькій області, що позитивно впливає на кількість відвідувань. Про це в.о. начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна сказала під час засідання колегії ОДА, яка відбулася 22 жовтня.

«Наразі в області відбуваються процеси формування на базі бібліотек інформаційно-просвітницьких центрів, багатофункціональних просторів для спілкування, навчання та згуртування жителів громад області… Кількість відвідувань публічних бібліотек Донецької області постійно зростає, наприклад: у 2019 році на 640 тис. відвідувань більше, ніж у 2018 році. Це свідчить про активну дозвіллєву діяльність бібліотек», - повідомила Аліна Певна.

В Донецькій області діють 425 публічних бібліотек, 51 із них - для дітей, 1 - для юнацтва. Тільки половина з них мають комп’ютери, копіювально-розмножувальну техніку та доступ до мережі Інтернет. 

У фондах публічних бібліотек області зосереджено більше ніж 7,2 млн.книг, але майже всі вони застарілі і потребують осучаснення. Покращило ситуацію із забезпеченням бібліотек області новою сучасною українською літературою відновлення роботи комунального закладу культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» у м. Маріуполі, на яку покладено функції обласної універсальної наукової бібліотеки. Для поповнення бібліотечного фонду закладу в обласному бюджеті в 2017-2020 роках були передбачені кошти у обсязі 3,9 млн.грн. Однак, заклад працює у орендованому приміщенні, яке потребує поточного ремонту.