портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На підконтрольній українській владі території Донеччини з початку бойових дій загинули 28 дітей

Опубліковано 23 червня 2020 року, 13:59

Двадцять вісім дітей загинули з  початку бойових дій на території Донецької області, де органи державної влади в повному обсязі здійснюють свої повноваження. Про це начальник служби у  справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва повідомила на засіданні колегії ОДА.

«Унаслідок воєнних дій на території області, де органи державної влади в повному обсязі здійснюють свої повноваження, загинули 28 дітей та 85 дітей отримали поранення різного ступеня важкості. Всі поранені діти отримали необхідні медичні послуги в повному обсязі», - сказала вона. 

На сьогодні під наглядом лікарів первинної ланки охорони здоров’я  перебувають 47 таких дітей (21 дитина виїхала за межі області, 17 дітей досягли повноліття і передані під нагляд дорослої служби охорони здоров’я).

Діти, яким було необхідне оперативне лікування (протезування), прооперовані в закладах охорони здоров’я інших областей. Після проведення оперативного лікування протезовані всі 7 дітей, які цього потребували. Наразі потреби у заміні протезів або додаткових нейрохірургічних втручаннях у дітей зазначеної категорії немає. В подальшому, за необхідності, заміна  протезів здійснюватиметься безкоштовно.

Унаслідок отримання психологічних травм більшість дітей, які отримали поранення, потребують реабілітаційного втручання та психологічної підтримки. З цією метою вони забезпечуються санаторно-курортним лікуванням та проходять курси гіротирецидивного лікування за місцем проживання. Так, у 2019 році реабілітаційне лікування отримали 46 дітей.

В умовах проведення на території операції Об ’єднаних сил в області налагоджена робота з проведення щорічних профілактичних медичних оглядів дітей, у тому числі, у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, мобільними медичними бригадами у складі вузькопрофільних фахівців.