портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надання житлової субсидії населенню з травня поточного року

Опубліковано 24 квітня 2019 року, 16:40 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З травня поточного року управліннями соціального захисту населення буде здійснено призначення житлової субсидії на новий термін.

При розрахунку житлової субсидії з початку неопалювального сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховуватимуться доходи за III-IV квартали попереднього календарного року. Доходи у вигляді пенсії враховуватимуться у розмірі пенсії, нарахованої за березень поточного року.

Громадяни, яким було відмовлено в призначенні житлової субсидії, або які бажають вперше скористатися державною підтримкою, для призначення житлової субсидії можуть подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання) заяву та декларацію за формами, встановленими Мінсоцполітики України. Крім того, громадянами можуть додаватися довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (у разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру); копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності); договір найму (оренди) житла (у разі наявності).

Житлова субсидія призначається одному із членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні. За рішенням комісії, на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, житлова субсидія може призначатися одному із членів домогосподарства, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому на підставі договору найму (оренди) житла, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або одному із членів домогосподарства, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому без укладеного договору найму (оренди) житла, у разі, коли вони є внутрішньо переміщеними особами.

Громадяни, яким житлова субсидія надається у грошовій формі (у тому числі у готівковій), зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням готівкової суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

За наявності простроченої понад один місяць заборгованості житлова субсидія не призначається.