портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Надходження до бюджетів від малого бізнесу до 2020 року мають зрости до 10,9 млрд гривень

Опубліковано 31 січня 2019 року, 14:53 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час колегії Донецької облдержадміністрації були розглянуті результати реалізації програми підтримки малого та середнього бізнесу протягом 2017-2018 років та затверджені плани з продовження цієї програми ще протягом двох років. 

Заступник директора департаменту економіки Донецької ОДА Дар’я Жукова зазначила, що на Донеччині створюються сприятливі умови для організації та ведення малого бізнесу. Так, розвивається мережа центрів надання адміністративних послуг, у яких підприємці можуть швидко та комфортно отримувати усі необхідні послуги, проводяться семінари та тренінги з бізнес-планування, діють грантові та пільгові кредитні програми.

«Протягом двох років Донецька ОДА розглянула понад 650 проектів та надала підтримку для понад 200 бізнесменів, які створили 750 робочих місць. Ще понад 200 проектів було реалізовано за підтримки Донецького обласного центру зайнятості за рахунок загальнообов’язкового фонду страхування на випадок безробіття. Найближчим часом ми плануємо продовжувати всебічну підтримку малого бізнесу», - зазначила Дар’я Жукова.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зауважив, що органи місцевого самоврядування мають ретельно підходити до відбору та підтримки проектів, які отримують фінансування з обласного бюджету для того, щоб у подальшому під час роботи підприємці не відчували дискомфорту через відсутність певних дозвільних документів.

Згідно з проектом Регіональної програми підтримки малого та середнього бізнесу на 2019-2020 роки, затвердженим під час колегії, передбачається збільшення питомої ваги малих та середніх підприємств у загальному обсязі реалізованої в області продукції до 32,3%. Таким чином від діяльності малого бізнесу до 2020 року розмір надходжень до бюджетів усіх рівнів має скласти 10,9 млрд гривень.

Для стимулювання малого бізнесу у області планується продовження фінансової підтримки підприємців з різних джерел, надання консультаційної допомоги та розвиток електронного документообігу, що має спростити спілкування бізнесу та влади.