портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Наша кінцева мета – створення сучасного сміттєспалювального заводу» - Сергій Натрус

Опубліковано 07 листопада 2019 року, 17:17 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Святогірську розпочався сьомий національний форум «Поводження з відходами: законодавство, економіка, технології», який проходитиме 7-8 листопада. Цьогоріч темою форуму стала рекультивація полігонів твердих побутових відходів та сміттєзвалищ у Донецькій області. До обговорення проблеми долучились представники Донецької облдержадміністрації, народні депутати України, науковці, представники органів місцевого самоврядування Донецької області.

Під час відкриття форуму директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергій Натрус заявив, що наразі у області реалізується велика програма зі зміни системи поводження з відходами.

«Ми успішно розвиваємо мережу регіональних полігонів твердих побутових відходів, починаємо створення мережі сміттєсортувальних та сміттєперевантажувальних станцій по всій області. Хочу зазначити, що наша кінцева мета – створення сучасного сміттєспалювального заводу у Краматорську, який здатен буде спалювати до 150 тисяч тон сміття на рік без шкоди для довкілля», - наголосив Сергій Натрус.

 В рамках форуму передбачено ряд панельних дискусій для обміну досвідом рекультивації полігонів, визначення пріоритетів розвитку системи поводження з відходами та обміну кращими практиками поводження з відходами. Також учасники форуму відвідають полігони та регіональні центри ТПВ, які було створено зусиллями Донецької облдержадміністрації.